2019 OHDSI Korea International Symposium

  • All
  • DAY 1, Thursday, December 12
  • DAY 2, Friday, December 13
  • DAY 3, Saturday, December 14

DAY 1, Thursday, December 12 (Speech : Korean)

Time Schedule Remark
10:00-16:00
(360min)
Basic Tutorial 1 Basic Tutorial 2
CDM and Vocabulary
(Chungsoo Kim)
Phenotyping by ATLAS
(Jaehyeong Cho)
15:00-16:00
(60min)
1st OHDSI Korea Business Leadership Meeting Korea W/G Meeting 3
- CDM Security and Privacy
16:00-17:00
(60min)
16th OHDSI Korea Leadership Meeting
17:00-19:00
(120min)
Korea W/G Meeting 1
- CDM ETL and Vocabulary Mapping
Korea W/G Meeting 2
- CDM Extension Model

DAY 2, Friday, December 13 (Speech : English)

ALL DAY : Poster Presentation

Time Schedule Remark
08:00-09:00 (60min) Registration with Light Breakfast
09:00-09:10 (10min) Opening ceremony (Rong Min Baek)
09:10-09:40 (30min) Welcome to the Korean OHDSI journey (Rae Woong Park) Chair: Dong Kyung Chang
09:40-10:10 (30min) OHDSI Initiative (George Hripcsak)
10:10-10:40 (30min) EHDEN Project (Peter Rijnbeek)
10:40-10:50 (10min) Coffee Break
10:50-12:00 (70min) OHDSI Network in Action (Patrick Ryan, Martijn Schuemie, Seng Chan You) Chair: Kyung Hwan Kim
12:00-13:00 (60min) Lunch
13:00-14:00 (60min) National Perspectives on Bio-health IT in Korea (Seongi Kim, Yunjeong Heo) Chair: Kwang Mo Yang
14:00-14:20 (20min) Utilize of FeederNet Platform and Introduction of new Exploratory Data Analysis tool (Hyunki Woo)
14:20-14:30 (10min) Break time
14:30-15:50 (80min) Parallel Session 1
(Korean)
Parallel Session 2
(Korean)
Parallel Session 3
(Korean)
Chair :
1 - Bumhee Park
2 - DukYong Yoon
3 - Kyung Hwan Kim
Clinical Application in OHDSI Data quality, Security, and Extension of CDM Clinical trials in OHDSI
15:50-16:00 (10min) Break time
16:00-17:00 (60min) Adopting the OMOP CDM to Enable Standardized Analytics

(Christian Reich, Erica Voss, Mui van Zandt)
Chair: Christian Reich
17:00-18:00 (60min) Sharing the International Experience from
Asian-Pacific Region

(Nicole Pratt, Hua Xu, Mornin Feng, Akira Izumi, Mui Van Zandt,
Seng Chan You)
Chair: Mui Van Zandt
18:00-18:10 (10min) Closing Remarks
18:10- Creative Performance & Networking Reception

DAY 3, Saturday, December 14 (Speech : Korean)

Time Schedule Remark
09:00-17:00
(480min)
Advanced Tutorial 1 Advanced Tutorial 2
Population Level Estimation
(Seng Chan You)
Patient Level Prediction
(Youjin Park)

Host

       

Sponsor

   

Organizer